Overpeltse duikschool

Onze club

Wij zijn een relatief kleine club met een familiaal karakter. Wij zijn aangesloten bij duikfederatie VVW. Onze hoofdbezigheid is vanzelfsprekend het uitoefenen van de duiksport. Verder worden er jaarlijks enkele niet duikgeralateerde activiteiten georganiseert zoals bijvoorbeeld ons jaarlijks poolkampioenschap of het clubfeest.

Ondanks het feit dat wij een kleine club zijn, beschikken wij over voldoende kader om nieuwe leden op te vangen. Gedurende de wintermaanden (september tot april) trainen wij elke donderdagavond van 21u30 tot 22u30  in het zwembad van Overpelt. Hierbij beschikken wij over 2 vaste trainers die nieuwe duikers kunnen opvangen. Er zijn verder nog verschillende leden met voldoende ervaring om nieuwe duikers te kunnen begeleiden.

Gedurende het hele jaar vind je onze club elke woensdagavond (20u30) en zondagvoormiddag (09u00) in het zilvermeer te Mol. Mits enige ervaring in het zwembad zijn nieuwe leden hier ook altijd welkom wanneer de omstandigheden het toelaten. Bij -10 of in het donker gaan wij niet met nieuwe leden het water in :-).

Voor de leden met iets meer ervaring (D2 en meer) is er ook jaarlijks een steengroeveweekend, en wordt er verschillende keren gedoken in de oosterschelde.

Normaal gezien starten de opleidingen voor nieuwe leden in September en/of Januari. Vanaf april is het dan voor iedereen mogelijk om samen met de club buiten te duiken.

Heb je interesse, of wil je graag wat meer informatie, neem gerust contact op met 1 van onze bestuursleden. Of via het contactformulier.

               Logo ODSVVW